ČAROkruhy v znamení zvieratníka

December 2022

Baran

Baran, tvoj rok, ktorý bol rokom zmien, uplynul. Niektoré zmeny boli náročné, ale verím, že si ich so cťou ustál. Začínali sme spolu mantrou – som ústretový a novembrová mantra znela – s vášňou k životu kráčam životom. Vidíš ten vývoj, postup a svoj vlastný celoročný príbeh? Ústretovosť k zmenám znamenala uvoľnenie odporu, aby si vedel prijať život taký, aký je, a kráčal ním s vášňou. Dávaš tak jasné ÁNO životu a nabral si silu k niečomu novému. Splnil si si v priebehu roku aspoň jeden svoj sen, jednu túžbu? Ak nie, ešte máš do prvého dňa nového roku trochu času. Aspoň načni. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch. Priaznivý to čas na všetko, do čoho si sa doteraz nemal chuť pustiť. Myslím, že slovíčko chuť celkom nevystihuje to, prečo niektoré záležitosti odkladáš. Pošepkám: pozri sa na svoju sebahodnotu a sebaúctu. Ak aj niekde hlboko vo vnútri spochybňuješ seba samého, veci sa nehnú z miesta a ty sa môžeš cítiť zaseknutý. Možno ťa ešte zimný slnovrat, ktorý bude 21. 12., v pomalosti zadrží, ale uvedomiť si svoje silné stránky a zo slabých urobiť silné môžeš hocikedy. Slnko v čase slnovratu vstupuje do Kozorožca a signalizuje začiatok astronomickej zimy, ale toto cvičenie môže byť dobrým štartom do svetlých dní roka. Nov bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi. Čas silne vianočný, tak si myslím, že žiadne zmluvy, dohody ani investičné zámery podpisovať nebudeš. Niekedy sa tak hviezdy nakumulujú, že je v náš prospech ticho sedieť za pecou. Všetko odlož na priaznivejšie časy. Mantra na december: Pokoj vo mne rozžiari pokojné dni sviatočné.

 

Býk 

Býk, tvoj rok, ktorý bol rokom drobných šťastíčok, uplynul. Verím, že si si ich užil a zastabilizoval sa v pocite, že šťastie k ľuďom chodí. Končiaci rok sme začínali spolu mantrou – som proaktívny. Naštartoval si sa ňou na celý rok, aby si v novembri mohol povedať – s pokojom v duši som pevným Býkom. Cez aktívne a možno chvíľami pre teba prirýchle kroky si sa dopracoval k pokoju duše. Ak nie, nájdi ešte do konca roka 2022 spôsoby, ako zažiť pokojný a veselý… Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch. Prijmi, že s tebou je všetko v poriadku, že si dosť silný vykročiť z komfortnej zóny a otvoriť sa novým priateľstvám. Pokojne aj pri dobrom „papaníčku“ či na kávičke. Akurát sa vyhýbaj riskantným cestám. Napríklad túre po horských hrebeňoch či potápaniu sa k morským koralom. Že nehrozí? Aj toto je vystúpenie z komfortu vlastných perín, len buď bdelý, kamkoľvek pôjdeš. Bdelosť však neznamená strach, hovorí o poriadku v tvojej bytosti, keď dokážeš zachytávať široké spektrum okolo seba a správne vyhodnocovať. Zimný slnovrat nastáva 21. 12., Slnko vstupuje do Kozorožca, je začiatok astronomickej zimy, tak s trochou oddychu môžeš počítať. Najmä si „ohmataj“ kozorožie vyžarovanie, lebo aj nov bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi. Keďže Kozorožec prináša stabilitu, budeš spokojný. Zdá sa, že na všetko budeš pozerať cez ružové okuliare a svet bude milostivý k tebe. Aj inokedy náročnejšie situácie budeš vidieť láskavým pohľadom. Nie nezdravo slniečkárskym, ale láskavým, súcitným. Mantra na december: bdelo vystupujem zo svojej komfortnej zóny.

Blíženci

Blíženec, tvoj rok, ktorý bol rokom nečakaných napätí vyplývajúcich z tvojich rozhodnutí, uplynul. Začínali sme ho spolu mantrou – som súcitný, pretože už niekde tam sa odkrývali tvoja nechuť a tvoje odmietanie zmien. Možno aj strach, že zlyháš, lebo tvoj vzduch bol príliš rozptýlený, ty príliš rozbehaný. Novembrová mantra už bola o niečom inom – skladám ružové okuliare, žijem naplno tu a teraz. Zachovaj si túto mantru, podporí ťa v uzemňovaní aj v nasledujúcom období. Úplne sa môžeš o ňu oprieť aj v decembri v dňoch okolo splnu, ktorý bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, v tvojom vlastnom znamení. Možno práve toto spojenie ti pripomína – buď bdelý. Veľmi bdelý všetkého, čo sa týka financií. Žiadne ružové okuliare, ale triezvy pohľad a prehodnotenie toho, čo si môžeš dovoliť a čo už je za hranicou tvojich možností. Životom na úver si kradneš vlastnú pokojnú budúcnosť. Zimný slnovrat nastáva 21. 12., vtedy Slnko vstupuje do Kozorožca, je začiatok astronomickej zimy. Dva dni na to je 23. 12. o 11.17 h, nov v Kozorožcovi. Trochu napäté obdobie pre teba. Stiahni sa viac do seba, počkaj si na plné svetlo z nebies. Čas využi na upratanie hodnôt vo svojom vnútri. Žiadne veľké reči ako pracuješ na seba a aký si ty už duchovný človek. Ticho vo vlastnom vnútri, ticho na perách, ticho v mysli. Občas máme všetci sklon byť ticho, nič nehovoriť, ale v mysli nám to „šrotuje“. Teraz ide aj o myseľ. Ak máš totiž z minulých zrodení silné stopy po sebapoškodzujúcich programoch, môžeš tieto vzorce teraz aktivovať. Pokoj všetko istí. Mantra na december: momentálne mlčať je zlato.

Rak

Rak, tvoj rok bol rokom naberania rýchlosti a vzápätí riadne šliapnutie na brzdu. Prečo? Aby si rástol do svojej sily a krásy. Viem, že to šlo občas aj cez slzičky, ale slzy krásu podporujú, však? Ešte jednu záležitosť alebo, lepšie povedané, čiernu dámu si potreboval zvládnuť. Čierna Luna totiž vyťahovala najhlbšie traumy z rodu a servírovala ti ich v pocitoch, emóciách, prekážkach. Ak si ju s pokorou prijal, so cťou si celým obdobím prešiel. Rok sme začínali mantrou – som jemnocitný, končíme – cez empatiu podporujem svoje vzťahy. S citom sa rozvíjaš ako ruža a prijmi, že ruža aj tŕne má. Všetko je tak v poriadku. Ak ťa tŕne v živote veľmi pichajú, vedz, že si zablúdil do slepej uličky. Tŕne sú užitočné, nedovolia zablúdiť, keď počuješ ich odkaz. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch a posvieti ti do súrodeneckých vzťahov. Venuj im pozornosť. Súrodenci sú akoby druhoplánové bytosti v tvojom živote. Vyberal si si pred narodením energeticky rodičov, ale čo nezvládneš za života so súrodencami, na jeho konci ťa môže veľmi ťažiť. Pohodový vzťah so súrodencami je dôležitý. Aj ten, keď máte spoločného len jedného rodiča. Inak – splnoví Blíženci ti požehnávajú silou a odvahou robiť veci, na ktoré si zatiaľ nestačil. Zimný slnovrat bude 21. 12., Slnko vstupuje do Kozorožca. Aj nov bude v Kozorožcovi, a to 23. 12. o 11.17 h. Daj si od všetkého pauzu, nerozhoduj, nerieš, nebúchaj päsťou po stole. Ak spozoruješ v sebe nespokojnosť, nájdi jej koreň a rozpusť ju. Nespokojnosť zvyčajne spúšťa lavínu negatívnych emócií. Mantra na december: mám pohodové vzťahy.

Lev

Lev, tvoj rok 2022 bol rokom úľav, totiž napätie, ktoré vznikalo v predchádzajúcom období, poľavilo, a tak si mohol v pokoji riešiť výzvy, ktoré prichádzali. Tieto výzvy už boli malinou oproti predchádzajúcim, takže verím, že si ich dal. Začínali sme rok mantrou – som rozvážny, lebo rozvaha ti zaručovala pokojnejšie plynutie. Posledná novembrová mantra znela – otvorené srdce lásku vysiela, a tak je otvorené srdce výsledkom našej cesty mantrami. Ak si teraz zareagoval vetičkou – že nie celkom, nesúhlasím, pozri sa, čoho sa bojíš, keď srdce nechávaš zatvorené. Bolestí? Zranení? Tieňov? Všetko sa môže diať v rodine. V tej, v ktorej si vyrastal, i v tej, ktorú si teraz tvoríš. Ak žiješ sám, pozri sa, ako si na tom so sebaprijatím. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch a môže byť o tvojej pohode, spokojnosti, stabilite, ale aj o zmenách, ak si na ne nastavený. Totiž, vesmír ti zmenu ponúka, záleží na tebe, do akej miery vieš prijímať. Prípadne do akej miery si otvorený zmenám, transformácii. Zmeny sa môžu týkať zamestnania, ale aj osobného života. Táto téma sa bude ťahať až do novu. Ešte raz však pripomínam, môžeš byť v pohode, aj keď niektoré udalosti sa ti môžu zdať na prvý pohľad náročné. Dočkaj času a mnohé budeš hodnotiť k tvojmu prospechu. Zimný slnovrat bude 21. 12., Slnko vstupuje do Kozorožca, kalendár hlási začiatok astronomickej zimy. Uvedom si však, že v Kozorožcovi bude aj nov 23. 12. o 11.17 h. Čo ti prinesie? Možno viac uzemnenia cez stíšenie. Možno návrat do zimnej ulity. Možno trochu napätia, ak z nej vystúpiš. Mantra na december: naplno prijímam seba v rodine, ktorú som si vybral.

Panna

Panna, tvoj rok uplynul. Oproti minulým bol úľavovým. Zbieral si pozitívne plody všetkých doterajších výziev. Viem, viem, že prvé tri mesiace tohto roku si nelízal med, ale uznaj, že potom ti už hviezdy boli naklonené. Ak ich priazeň napriek všetkému nevnímaš, posvieť si na svoju kritickosť a pohŕdanie. Pamätáš? Začínali sme mantrou – som dôveryhodný, lebo o dôveru si hral práve v prvých mesiacoch tohto roku. Rok končíme novembrovou mantrou –milujem čistým srdcom. Prečo? Ak si prešiel do dôvery, mohol si ísť do lásky. Dôvera bez lásky, láska bez dôvery neexistujú. Jeden bez druhého je to len obchod, nie láska. Tak – začiatok mesiaca o láske k druhým, od splnu o láske k sebe. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, a tí sa otočia do tvojho vnútra. Prečo? Aby preskúmali, kde robíš prešľapy voči svojmu zdraviu. Kdeže, kde? Načrtnem oblasti. Napríklad ako si na tom so zlozvykmi, lepšie povedané so zvykmi, ktoré poškodzujú tvoje zdravie? Si napríklad závislý na rozčuľovaní sa? Tlačíš na svoju dokonalosť? Máš strach z baktérií, vírusov, z povrchov mierne zašpinených? Uvoľni sa. Prijmi svet taký, aký je, a nájdi si v ňom svoje pokojné miesto. Čím viac budeš aj ty v pokoji, tým intenzívnejšie sa otváraš zdraviu a dobrej imunite. Do zimného slnovratu, ktorý bude 21. 12., vtedy Slnko vstupuje do Kozorožca a hoci kalendár naznačuje začiatok astronomickej zimy, vytiahni nos spod periny a šup do spoločnosti, medzi ľudí. Nov, ktorý bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi, ti priamo posiela pozvánku. Vykroč zo svojej komfortnej zóny, benefity spoznáš neskôr. Mantra na december: S ľahkosťou do sveta idem.

Váhy

Váha, uplynul rok, ktorý nemusel patriť k tým najľahším. Saturn ti predkladal jednu výzvu za druhou. A veru Saturn je fakt dobrý učiteľ! Dáva výzvy, prekážky, ktoré na prvý pohľad môžu vyzerať ako bloky. Keď prekonáš, potom odmeňuje. S vďakou prijmi a môžeš aj poďakovať, že si vládu Saturna zvládol. Vďaka totiž vždy uvoľňuje okovy ťažoby. Začínali sme rok 2022 mantrou – som priateľský. Priateľský znamená otvorené srdce, prijatie. Aj prijatie náročných situácií, veď priatelia sú ústretoví. Rok končíme vážnejšie – do vzťahov vstupujem dôstojne a zodpovedne so zámerom vytvárať kvalitné a láskavé vzťahy plné porozumenia. Máš to v rukách aj v nasledujúcom roku. Začiatok decembra však v stíšenom tempe poď. Žiadne veľké rozhodnutia, výrazné experimenty, veľké kroky. Stratil by si sa. Otoč svoju pozornosť do rodiny, oddychuj v jej pohode a teple. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, tak si ho uži so svojimi blízkymi. Ak nemôžeš fyzicky, zavolaj, napíš, zvoľ akýkoľvek kontakt, ktorým sa spojíš s nimi tak, aby si v čase zimného slnovratu, ktorý bude 21. 12. a hlása začiatok astronomickej zimy, bol vyživený láskou svojich milých. Nemaj však ďalšie očakávania. Ani za zásluhy, ani nevyrovnávaj rovnicu dal som – chcem prijať. Nechaj na život, aby ocenil, čo oceniť môže. Teda tvoju užitočnosť pre svet. Nov totiž bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi a je o vyrovnávaní energií. Ak prijímaš reinkarnáciu, tak aj o vyrovnávaní karmy. Možno budeš platiť školné za minulé prešľapy. Možno dostaneš odmenu za minulé kroky. Mantra na december: v rodine je sila.

Škorpión

Škorpión, tvoj práve končiaci rok bol oproti predchádzajúcim rokom pokojnejším, vyrovnanejším napriek všetkému, čo sa dialo vo vonkajšom svete. Jupiter, planéta šťastia, sa totiž na teba usmievala a prinášala darčeky vo forme vnútorného pokoja a následne nových možností. Rok 2022 sme začínali mantrou – som orginálny, keď originalita požehnávala tvoju cestu. Končíme mantrou – som zmenou, ktorú ja a môj rod chceme, takže vnímaj, že zmeny nekončia. Ty k nim však budeš mať otvorený prístup. Ako do výkladu, z ktorého vyberáš najvhodnejšie kúsky. Aj spln, ktorý bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, prináša možnosť voľby. Týka sa vzťahov, a tak trochu dáva do protikladu pracovné s osobnými. Žeby si dával viac pozornosti tým pracovným a zabúdal na osobné? Zdá sa, že práca hrá prím. Naplno si v nej. Ako je to potom s osobnými vzťahmi? Kde je tvoj partner, partnerka, deti, ty sám so svojimi osobnými potrebami? Posplnový čas chce rovnováhu a teplo rodinného krbu. V dňoch okolo zimného slnovratu, ktorý bude 21. 12. a hlási sa vtedy začiatok astronomickej zimy, ešte sa hrej pri tomto krbe. Potom urob hlboký nádych a s dôverou poď do dní po nove. Ten bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi, uži si ho v pokoji, a keď sa bude tenučký kosáčik Luny hojdať na oblohe, hurá do silných dní. Vesmír požehnáva všetko, čomu si dával doteraz pozornosť. Požehnáva všetko, kam si obrátil svoju energiu. Rast je na obzore. Rozširovanie, expanzia. Pozor však, ak ideš nesprávnou cestou, rozšíri sa fyzické telo, obezita číha za rohom. Mantra na december: v pokoji sa pripravujem na rast.

Strelec

Strelec, tvoj rok 2022 začínal napäťovejšie a podráždenejšie, ako by si si predstavoval, a preto prvou mantrou roka bola veta – som v pohode. Len vnútorná pohoda ti mohla zaručiť, že vonkajšie výzvy života zvládneš a rozbehneš sa so svojím optimizmom ďalej. Keď teraz naň spätne pozeráš, verím, že vidíš, aké dary ti dal celý rok. A čo ešte chystajú tie nasledujúce! Nemal by si však ostať sedieť s vyloženými nohami, aktívnym Strelcom osud hojnosť sype. Rok končíme novembrovou mantrou – som súčasťou celku, ktorý ma presahuje. Ako správna súčasť celku žiješ v súlade s celým celkom a potom ťa život odmeňuje podľa veľkosti sféry tvojho vplyvu a tvojej užitočnosti pre celok. Komplikované? JednoDUCHo – ži naplnený život. Ak máš v pláne meniť zamestnanie, len otvor oči, aj to intuitívne oko, a vnímaj, odkiaľ impulz na zmenu príde. Intuícia ti povie, kadiaľ cesta vedie, kadiaľ nie. Sám však rob kroky k rozširovaniu svojich obzorov – cestuj, uč sa, komunikuj, nasávaj možností. Najmä v čase splnu, ktorý bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, je správny čas na nádych do nových príležitostí. Uvedomuj si však svoju hodnotu. Sebahodnota, sebaúcta, sebaláska sú míľniky na ceste za úspechom. Nízke sebavedomie a sebaspochybňovanie ti môžu podraziť nohy. Pripomínam – ty si vyberáš. Nov bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi a zhodnotí predchádzajúce decembrové dni. Ocení ich. Upevní tvoju pozíciu. Prinesie nápady, inšpirácie, nové možnosti. Pozvoľna do nich vstupuj. Nič nepreháňaj a neriskuj. Mantra na december: intuícia ma správne vedie.

Kozorožec

Kozorožec, prvá polovica odchádzajúceho roku vyzerala fajne, však? Preto sme začínali mantrou – som kreatívny. Kreativita ti otvárala ďalšie možnosti, aby si mal v neskoršom období z čoho čerpať. Potom sa rok trochu zasekol, ale novembrová mantra bola zas cez kreativitu a inšpiráciu. Znela – som vzorom pre svoje deti. Vnímaš, ako sme cez mantry išli od pokoja cez mierny chaos do pokoja a inšpirácie? Cesta životom, ktorý ti ukazuje rôzne tváre, a ty vieš reagovať. O tom celé moje horoskopovanie je. Nachádzanie východísk. Aké východiská teda sú z decembrových napätí? Prepočítavam. Presne o tom december je. Prepočítaj doterajší spôsob života, zisti, čo ťa vnútorne či navonok štvalo a urob kroky k premene. Netreba veľké. Stačí zmena priestoru, z ktorého vnímaš život. Stačí prejsť z napätia do spojenia, z odporu do harmónie. Ľahké? Ťažké? Záleží od tvojho postoja. Čo považuješ za ťažké, to ťažké je. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch a súvisí s mojimi predchádzajúcimi slovami, plus ešte pridaj stopku preťaženiu, prekračovaniu svojich hraníc. Nie je čas na výkony, je čas pokoja a posilnenia tvojej psychiky cez relax. Zabudni, že cez Vianoce a Silvestra musí byť každá dečka vyžehlená. Oveľa väčší bonus ti prinesie tvoj úsmev, smiech. Dopraj si oddych aj v čase zimného slnovratu 21. 12., veď medveď sa vraj na druhý bok len obracia. Obráť sa aj ty. Nov bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi a znovu sa týka tvojej životosprávy. Akú pozornosť dávaš tomu, čo do teba vstupuje cez myseľ, slová či činy? Ako stráviš všetky myšlienky, slová? Mantra na december: som bezpečne v priestore spojenia.

Vodnár

Vodnár, rok, ktorý o chvíľu končí, začal celkom pohodovo, no tvoj vzduch sme predsa len mali snahu ukočírovať januárovou mantrou – som spoľahlivý. Spoľahlivosť nastavovala hranice, aby si sa uzemňoval vo fyzičnosti, aby si neulietal v nekonečnosti. Zem a nebesá v jednom – mantra súčasnosti. Horoskopovanie končíme mantrou – žijem v pokoji a pokore. Ak chceš, dodávam: pokoj a pokora harmonizujú srdcovú oblasť, srdcovú čakru, ktorá je v strede na osi zemského – nebeského. Čo si viac želať? Ak však máš ďalšie želania, premeň ich na potreby a dovoľ, nech sa dejú. Vesmír ti je naklonený. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, čo ti ešte viac otvára cestu do spirituality. Nemusíš sa však tváriť sväto. Stačí, keď s úctou a pokorou chytíš chlebík do rúk, keď tvoje myšlienky, slová aj činy budú v integrite a nepôjdu navzájom proti sebe. Čo si myslíš, nech sa aj deje v slovách, skutkoch. Zimný slnovrat, ktorý bude 21. 12. a je začiatkom astronomickej zimy, by si zaslúžil nejaký rituál. Premysli, ako sa otvoríš svetlu, ktoré o pár dní slepačími krokmi pôjde do života. Od Troch kráľov kroky budú väčšie. Nov bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi a prináša iskrenie vo vzťahoch. Iskry ako vášeň k partnerovi, partnerke. Iskry ako škrípajúce kolesá vzťahu. Svojím postojom, spokojnosťou a pokojom rozhoduješ, o aké iskry pôjde. Ak momentálne nevidíš výzvu, upriamujem pozornosť na tvojho otca i mužov tvojho rodu. Akí boli oni, také dedičstvo si od nich nesieš. Nesúď, súciť. Prijmi ich do svojho srdca, sú ako ty, ty si ako oni. Mantra na december: ľahúčko kráčam do spirituality.

Ryby

Ryby, o chvíľu končiaci rok bol celkovo celkom úspešným, ale potrebujem dodať, že len vtedy, ak si s ním plynul v pohode. Ak si padal do pocitov obete, obeťou okolností či svojho života sa môžeš cítiť aj teraz. Predsa len sme si poistili úspešnosť januárovou mantrou – som pevný. Pevnosť ako bezpečné hranice životom. Pevnosť ako celoročná cesta mantrami až po tú novembrovú – milujem a som milovaný. Milovať znamená mať otvorené srdce bez strachu, že bude zranené. Milujem a som milovaný – želanie všetkých znamení v horoskopovom ČAROkruhu, ty si však mal cestu vykolíkovanú mantrami. Došiel si do cieľa? Nezabudni však, že cieľ nemá konca, ideme ďalej. Pomaly, bez hlasnej trúby a bez búchania päsťami po stole. Ak sa ti niečo nedarí, prijmi teraz ako platbu za školné v minulosti. Splácaš a je to v poriadku. Navyše, pravdepodobne ti planéta Neptún ponúkla závoj, aby si príliš nevidel, ale napriek tomu ostal v pokoji. Najmä v dňoch okolo splnu, ktorý bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, sa svet môže zdať zahmlený. Nič nerieš. Nerozčuľuj sa. Prijímaj, prijímaj. Vydrž, všetko pominie, situácia sa zmení a zmena už na nov môže prísť. Pred novom ešte zimný slnovrat 21. 12. by potreboval nejaký rituál – skús napríklad v stíšení pri sviečke otvoriť sa prichádzajúcemu svetlu a tým aj novým možnostiam. Neponáhľaj sa však. Nov, ktorý bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi, ti pripravuje úspešné dni. Je síce o chvíľu koniec roka, ale snom, túžbam či plánom sa medze nekladú. Budeš pripravený v januári a možno už teraz ti niečo vyjde. Mantra na december: pripraveným šťastie praje.

Baran

Baran, tvoj rok, ktorý bol rokom zmien, uplynul. Niektoré zmeny boli náročné, ale verím, že si ich so cťou ustál. Začínali sme spolu mantrou – som ústretový a novembrová mantra znela – s vášňou k životu kráčam životom. Vidíš ten vývoj, postup a svoj vlastný celoročný príbeh? Ústretovosť k zmenám znamenala uvoľnenie odporu, aby si vedel prijať život taký, aký je, a kráčal ním s vášňou. Dávaš tak jasné ÁNO životu a nabral si silu k niečomu novému. Splnil si si v priebehu roku aspoň jeden svoj sen, jednu túžbu? Ak nie, ešte máš do prvého dňa nového roku trochu času. Aspoň načni. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch. Priaznivý to čas na všetko, do čoho si sa doteraz nemal chuť pustiť. Myslím, že slovíčko chuť celkom nevystihuje to, prečo niektoré záležitosti odkladáš. Pošepkám: pozri sa na svoju sebahodnotu a sebaúctu. Ak aj niekde hlboko vo vnútri spochybňuješ seba samého, veci sa nehnú z miesta a ty sa môžeš cítiť zaseknutý. Možno ťa ešte zimný slnovrat, ktorý bude 21. 12., v pomalosti zadrží, ale uvedomiť si svoje silné stránky a zo slabých urobiť silné môžeš hocikedy. Slnko v čase slnovratu vstupuje do Kozorožca a signalizuje začiatok astronomickej zimy, ale toto cvičenie môže byť dobrým štartom do svetlých dní roka. Nov bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi. Čas silne vianočný, tak si myslím, že žiadne zmluvy, dohody ani investičné zámery podpisovať nebudeš. Niekedy sa tak hviezdy nakumulujú, že je v náš prospech ticho sedieť za pecou. Všetko odlož na priaznivejšie časy. Mantra na december: Pokoj vo mne rozžiari pokojné dni sviatočné.

 

Býk 

Býk, tvoj rok, ktorý bol rokom drobných šťastíčok, uplynul. Verím, že si si ich užil a zastabilizoval sa v pocite, že šťastie k ľuďom chodí. Končiaci rok sme začínali spolu mantrou – som proaktívny. Naštartoval si sa ňou na celý rok, aby si v novembri mohol povedať – s pokojom v duši som pevným Býkom. Cez aktívne a možno chvíľami pre teba prirýchle kroky si sa dopracoval k pokoju duše. Ak nie, nájdi ešte do konca roka 2022 spôsoby, ako zažiť pokojný a veselý… Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch. Prijmi, že s tebou je všetko v poriadku, že si dosť silný vykročiť z komfortnej zóny a otvoriť sa novým priateľstvám. Pokojne aj pri dobrom „papaníčku“ či na kávičke. Akurát sa vyhýbaj riskantným cestám. Napríklad túre po horských hrebeňoch či potápaniu sa k morským koralom. Že nehrozí? Aj toto je vystúpenie z komfortu vlastných perín, len buď bdelý, kamkoľvek pôjdeš. Bdelosť však neznamená strach, hovorí o poriadku v tvojej bytosti, keď dokážeš zachytávať široké spektrum okolo seba a správne vyhodnocovať. Zimný slnovrat nastáva 21. 12., Slnko vstupuje do Kozorožca, je začiatok astronomickej zimy, tak s trochou oddychu môžeš počítať. Najmä si „ohmataj“ kozorožie vyžarovanie, lebo aj nov bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi. Keďže Kozorožec prináša stabilitu, budeš spokojný. Zdá sa, že na všetko budeš pozerať cez ružové okuliare a svet bude milostivý k tebe. Aj inokedy náročnejšie situácie budeš vidieť láskavým pohľadom. Nie nezdravo slniečkárskym, ale láskavým, súcitným. Mantra na december: bdelo vystupujem zo svojej komfortnej zóny.

Blíženci

Blíženec, tvoj rok, ktorý bol rokom nečakaných napätí vyplývajúcich z tvojich rozhodnutí, uplynul. Začínali sme ho spolu mantrou – som súcitný, pretože už niekde tam sa odkrývali tvoja nechuť a tvoje odmietanie zmien. Možno aj strach, že zlyháš, lebo tvoj vzduch bol príliš rozptýlený, ty príliš rozbehaný. Novembrová mantra už bola o niečom inom – skladám ružové okuliare, žijem naplno tu a teraz. Zachovaj si túto mantru, podporí ťa v uzemňovaní aj v nasledujúcom období. Úplne sa môžeš o ňu oprieť aj v decembri v dňoch okolo splnu, ktorý bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, v tvojom vlastnom znamení. Možno práve toto spojenie ti pripomína – buď bdelý. Veľmi bdelý všetkého, čo sa týka financií. Žiadne ružové okuliare, ale triezvy pohľad a prehodnotenie toho, čo si môžeš dovoliť a čo už je za hranicou tvojich možností. Životom na úver si kradneš vlastnú pokojnú budúcnosť. Zimný slnovrat nastáva 21. 12., vtedy Slnko vstupuje do Kozorožca, je začiatok astronomickej zimy. Dva dni na to je 23. 12. o 11.17 h, nov v Kozorožcovi. Trochu napäté obdobie pre teba. Stiahni sa viac do seba, počkaj si na plné svetlo z nebies. Čas využi na upratanie hodnôt vo svojom vnútri. Žiadne veľké reči ako pracuješ na seba a aký si ty už duchovný človek. Ticho vo vlastnom vnútri, ticho na perách, ticho v mysli. Občas máme všetci sklon byť ticho, nič nehovoriť, ale v mysli nám to „šrotuje“. Teraz ide aj o myseľ. Ak máš totiž z minulých zrodení silné stopy po sebapoškodzujúcich programoch, môžeš tieto vzorce teraz aktivovať. Pokoj všetko istí. Mantra na december: momentálne mlčať je zlato.

Rak

Rak, tvoj rok bol rokom naberania rýchlosti a vzápätí riadne šliapnutie na brzdu. Prečo? Aby si rástol do svojej sily a krásy. Viem, že to šlo občas aj cez slzičky, ale slzy krásu podporujú, však? Ešte jednu záležitosť alebo, lepšie povedané, čiernu dámu si potreboval zvládnuť. Čierna Luna totiž vyťahovala najhlbšie traumy z rodu a servírovala ti ich v pocitoch, emóciách, prekážkach. Ak si ju s pokorou prijal, so cťou si celým obdobím prešiel. Rok sme začínali mantrou – som jemnocitný, končíme – cez empatiu podporujem svoje vzťahy. S citom sa rozvíjaš ako ruža a prijmi, že ruža aj tŕne má. Všetko je tak v poriadku. Ak ťa tŕne v živote veľmi pichajú, vedz, že si zablúdil do slepej uličky. Tŕne sú užitočné, nedovolia zablúdiť, keď počuješ ich odkaz. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch a posvieti ti do súrodeneckých vzťahov. Venuj im pozornosť. Súrodenci sú akoby druhoplánové bytosti v tvojom živote. Vyberal si si pred narodením energeticky rodičov, ale čo nezvládneš za života so súrodencami, na jeho konci ťa môže veľmi ťažiť. Pohodový vzťah so súrodencami je dôležitý. Aj ten, keď máte spoločného len jedného rodiča. Inak – splnoví Blíženci ti požehnávajú silou a odvahou robiť veci, na ktoré si zatiaľ nestačil. Zimný slnovrat bude 21. 12., Slnko vstupuje do Kozorožca. Aj nov bude v Kozorožcovi, a to 23. 12. o 11.17 h. Daj si od všetkého pauzu, nerozhoduj, nerieš, nebúchaj päsťou po stole. Ak spozoruješ v sebe nespokojnosť, nájdi jej koreň a rozpusť ju. Nespokojnosť zvyčajne spúšťa lavínu negatívnych emócií. Mantra na december: mám pohodové vzťahy.

Lev

Lev, tvoj rok 2022 bol rokom úľav, totiž napätie, ktoré vznikalo v predchádzajúcom období, poľavilo, a tak si mohol v pokoji riešiť výzvy, ktoré prichádzali. Tieto výzvy už boli malinou oproti predchádzajúcim, takže verím, že si ich dal. Začínali sme rok mantrou – som rozvážny, lebo rozvaha ti zaručovala pokojnejšie plynutie. Posledná novembrová mantra znela – otvorené srdce lásku vysiela, a tak je otvorené srdce výsledkom našej cesty mantrami. Ak si teraz zareagoval vetičkou – že nie celkom, nesúhlasím, pozri sa, čoho sa bojíš, keď srdce nechávaš zatvorené. Bolestí? Zranení? Tieňov? Všetko sa môže diať v rodine. V tej, v ktorej si vyrastal, i v tej, ktorú si teraz tvoríš. Ak žiješ sám, pozri sa, ako si na tom so sebaprijatím. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch a môže byť o tvojej pohode, spokojnosti, stabilite, ale aj o zmenách, ak si na ne nastavený. Totiž, vesmír ti zmenu ponúka, záleží na tebe, do akej miery vieš prijímať. Prípadne do akej miery si otvorený zmenám, transformácii. Zmeny sa môžu týkať zamestnania, ale aj osobného života. Táto téma sa bude ťahať až do novu. Ešte raz však pripomínam, môžeš byť v pohode, aj keď niektoré udalosti sa ti môžu zdať na prvý pohľad náročné. Dočkaj času a mnohé budeš hodnotiť k tvojmu prospechu. Zimný slnovrat bude 21. 12., Slnko vstupuje do Kozorožca, kalendár hlási začiatok astronomickej zimy. Uvedom si však, že v Kozorožcovi bude aj nov 23. 12. o 11.17 h. Čo ti prinesie? Možno viac uzemnenia cez stíšenie. Možno návrat do zimnej ulity. Možno trochu napätia, ak z nej vystúpiš. Mantra na december: naplno prijímam seba v rodine, ktorú som si vybral.

Panna

Panna, tvoj rok uplynul. Oproti minulým bol úľavovým. Zbieral si pozitívne plody všetkých doterajších výziev. Viem, viem, že prvé tri mesiace tohto roku si nelízal med, ale uznaj, že potom ti už hviezdy boli naklonené. Ak ich priazeň napriek všetkému nevnímaš, posvieť si na svoju kritickosť a pohŕdanie. Pamätáš? Začínali sme mantrou – som dôveryhodný, lebo o dôveru si hral práve v prvých mesiacoch tohto roku. Rok končíme novembrovou mantrou –milujem čistým srdcom. Prečo? Ak si prešiel do dôvery, mohol si ísť do lásky. Dôvera bez lásky, láska bez dôvery neexistujú. Jeden bez druhého je to len obchod, nie láska. Tak – začiatok mesiaca o láske k druhým, od splnu o láske k sebe. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, a tí sa otočia do tvojho vnútra. Prečo? Aby preskúmali, kde robíš prešľapy voči svojmu zdraviu. Kdeže, kde? Načrtnem oblasti. Napríklad ako si na tom so zlozvykmi, lepšie povedané so zvykmi, ktoré poškodzujú tvoje zdravie? Si napríklad závislý na rozčuľovaní sa? Tlačíš na svoju dokonalosť? Máš strach z baktérií, vírusov, z povrchov mierne zašpinených? Uvoľni sa. Prijmi svet taký, aký je, a nájdi si v ňom svoje pokojné miesto. Čím viac budeš aj ty v pokoji, tým intenzívnejšie sa otváraš zdraviu a dobrej imunite. Do zimného slnovratu, ktorý bude 21. 12., vtedy Slnko vstupuje do Kozorožca a hoci kalendár naznačuje začiatok astronomickej zimy, vytiahni nos spod periny a šup do spoločnosti, medzi ľudí. Nov, ktorý bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi, ti priamo posiela pozvánku. Vykroč zo svojej komfortnej zóny, benefity spoznáš neskôr. Mantra na december: S ľahkosťou do sveta idem.

Váhy

Váha, uplynul rok, ktorý nemusel patriť k tým najľahším. Saturn ti predkladal jednu výzvu za druhou. A veru Saturn je fakt dobrý učiteľ! Dáva výzvy, prekážky, ktoré na prvý pohľad môžu vyzerať ako bloky. Keď prekonáš, potom odmeňuje. S vďakou prijmi a môžeš aj poďakovať, že si vládu Saturna zvládol. Vďaka totiž vždy uvoľňuje okovy ťažoby. Začínali sme rok 2022 mantrou – som priateľský. Priateľský znamená otvorené srdce, prijatie. Aj prijatie náročných situácií, veď priatelia sú ústretoví. Rok končíme vážnejšie – do vzťahov vstupujem dôstojne a zodpovedne so zámerom vytvárať kvalitné a láskavé vzťahy plné porozumenia. Máš to v rukách aj v nasledujúcom roku. Začiatok decembra však v stíšenom tempe poď. Žiadne veľké rozhodnutia, výrazné experimenty, veľké kroky. Stratil by si sa. Otoč svoju pozornosť do rodiny, oddychuj v jej pohode a teple. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, tak si ho uži so svojimi blízkymi. Ak nemôžeš fyzicky, zavolaj, napíš, zvoľ akýkoľvek kontakt, ktorým sa spojíš s nimi tak, aby si v čase zimného slnovratu, ktorý bude 21. 12. a hlása začiatok astronomickej zimy, bol vyživený láskou svojich milých. Nemaj však ďalšie očakávania. Ani za zásluhy, ani nevyrovnávaj rovnicu dal som – chcem prijať. Nechaj na život, aby ocenil, čo oceniť môže. Teda tvoju užitočnosť pre svet. Nov totiž bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi a je o vyrovnávaní energií. Ak prijímaš reinkarnáciu, tak aj o vyrovnávaní karmy. Možno budeš platiť školné za minulé prešľapy. Možno dostaneš odmenu za minulé kroky. Mantra na december: v rodine je sila.

Škorpión

Škorpión, tvoj práve končiaci rok bol oproti predchádzajúcim rokom pokojnejším, vyrovnanejším napriek všetkému, čo sa dialo vo vonkajšom svete. Jupiter, planéta šťastia, sa totiž na teba usmievala a prinášala darčeky vo forme vnútorného pokoja a následne nových možností. Rok 2022 sme začínali mantrou – som orginálny, keď originalita požehnávala tvoju cestu. Končíme mantrou – som zmenou, ktorú ja a môj rod chceme, takže vnímaj, že zmeny nekončia. Ty k nim však budeš mať otvorený prístup. Ako do výkladu, z ktorého vyberáš najvhodnejšie kúsky. Aj spln, ktorý bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, prináša možnosť voľby. Týka sa vzťahov, a tak trochu dáva do protikladu pracovné s osobnými. Žeby si dával viac pozornosti tým pracovným a zabúdal na osobné? Zdá sa, že práca hrá prím. Naplno si v nej. Ako je to potom s osobnými vzťahmi? Kde je tvoj partner, partnerka, deti, ty sám so svojimi osobnými potrebami? Posplnový čas chce rovnováhu a teplo rodinného krbu. V dňoch okolo zimného slnovratu, ktorý bude 21. 12. a hlási sa vtedy začiatok astronomickej zimy, ešte sa hrej pri tomto krbe. Potom urob hlboký nádych a s dôverou poď do dní po nove. Ten bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi, uži si ho v pokoji, a keď sa bude tenučký kosáčik Luny hojdať na oblohe, hurá do silných dní. Vesmír požehnáva všetko, čomu si dával doteraz pozornosť. Požehnáva všetko, kam si obrátil svoju energiu. Rast je na obzore. Rozširovanie, expanzia. Pozor však, ak ideš nesprávnou cestou, rozšíri sa fyzické telo, obezita číha za rohom. Mantra na december: v pokoji sa pripravujem na rast.

Strelec

Strelec, tvoj rok 2022 začínal napäťovejšie a podráždenejšie, ako by si si predstavoval, a preto prvou mantrou roka bola veta – som v pohode. Len vnútorná pohoda ti mohla zaručiť, že vonkajšie výzvy života zvládneš a rozbehneš sa so svojím optimizmom ďalej. Keď teraz naň spätne pozeráš, verím, že vidíš, aké dary ti dal celý rok. A čo ešte chystajú tie nasledujúce! Nemal by si však ostať sedieť s vyloženými nohami, aktívnym Strelcom osud hojnosť sype. Rok končíme novembrovou mantrou – som súčasťou celku, ktorý ma presahuje. Ako správna súčasť celku žiješ v súlade s celým celkom a potom ťa život odmeňuje podľa veľkosti sféry tvojho vplyvu a tvojej užitočnosti pre celok. Komplikované? JednoDUCHo – ži naplnený život. Ak máš v pláne meniť zamestnanie, len otvor oči, aj to intuitívne oko, a vnímaj, odkiaľ impulz na zmenu príde. Intuícia ti povie, kadiaľ cesta vedie, kadiaľ nie. Sám však rob kroky k rozširovaniu svojich obzorov – cestuj, uč sa, komunikuj, nasávaj možností. Najmä v čase splnu, ktorý bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, je správny čas na nádych do nových príležitostí. Uvedomuj si však svoju hodnotu. Sebahodnota, sebaúcta, sebaláska sú míľniky na ceste za úspechom. Nízke sebavedomie a sebaspochybňovanie ti môžu podraziť nohy. Pripomínam – ty si vyberáš. Nov bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi a zhodnotí predchádzajúce decembrové dni. Ocení ich. Upevní tvoju pozíciu. Prinesie nápady, inšpirácie, nové možnosti. Pozvoľna do nich vstupuj. Nič nepreháňaj a neriskuj. Mantra na december: intuícia ma správne vedie.

Kozorožec

Kozorožec, prvá polovica odchádzajúceho roku vyzerala fajne, však? Preto sme začínali mantrou – som kreatívny. Kreativita ti otvárala ďalšie možnosti, aby si mal v neskoršom období z čoho čerpať. Potom sa rok trochu zasekol, ale novembrová mantra bola zas cez kreativitu a inšpiráciu. Znela – som vzorom pre svoje deti. Vnímaš, ako sme cez mantry išli od pokoja cez mierny chaos do pokoja a inšpirácie? Cesta životom, ktorý ti ukazuje rôzne tváre, a ty vieš reagovať. O tom celé moje horoskopovanie je. Nachádzanie východísk. Aké východiská teda sú z decembrových napätí? Prepočítavam. Presne o tom december je. Prepočítaj doterajší spôsob života, zisti, čo ťa vnútorne či navonok štvalo a urob kroky k premene. Netreba veľké. Stačí zmena priestoru, z ktorého vnímaš život. Stačí prejsť z napätia do spojenia, z odporu do harmónie. Ľahké? Ťažké? Záleží od tvojho postoja. Čo považuješ za ťažké, to ťažké je. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch a súvisí s mojimi predchádzajúcimi slovami, plus ešte pridaj stopku preťaženiu, prekračovaniu svojich hraníc. Nie je čas na výkony, je čas pokoja a posilnenia tvojej psychiky cez relax. Zabudni, že cez Vianoce a Silvestra musí byť každá dečka vyžehlená. Oveľa väčší bonus ti prinesie tvoj úsmev, smiech. Dopraj si oddych aj v čase zimného slnovratu 21. 12., veď medveď sa vraj na druhý bok len obracia. Obráť sa aj ty. Nov bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi a znovu sa týka tvojej životosprávy. Akú pozornosť dávaš tomu, čo do teba vstupuje cez myseľ, slová či činy? Ako stráviš všetky myšlienky, slová? Mantra na december: som bezpečne v priestore spojenia.

Vodnár

Vodnár, rok, ktorý o chvíľu končí, začal celkom pohodovo, no tvoj vzduch sme predsa len mali snahu ukočírovať januárovou mantrou – som spoľahlivý. Spoľahlivosť nastavovala hranice, aby si sa uzemňoval vo fyzičnosti, aby si neulietal v nekonečnosti. Zem a nebesá v jednom – mantra súčasnosti. Horoskopovanie končíme mantrou – žijem v pokoji a pokore. Ak chceš, dodávam: pokoj a pokora harmonizujú srdcovú oblasť, srdcovú čakru, ktorá je v strede na osi zemského – nebeského. Čo si viac želať? Ak však máš ďalšie želania, premeň ich na potreby a dovoľ, nech sa dejú. Vesmír ti je naklonený. Spln bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, čo ti ešte viac otvára cestu do spirituality. Nemusíš sa však tváriť sväto. Stačí, keď s úctou a pokorou chytíš chlebík do rúk, keď tvoje myšlienky, slová aj činy budú v integrite a nepôjdu navzájom proti sebe. Čo si myslíš, nech sa aj deje v slovách, skutkoch. Zimný slnovrat, ktorý bude 21. 12. a je začiatkom astronomickej zimy, by si zaslúžil nejaký rituál. Premysli, ako sa otvoríš svetlu, ktoré o pár dní slepačími krokmi pôjde do života. Od Troch kráľov kroky budú väčšie. Nov bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi a prináša iskrenie vo vzťahoch. Iskry ako vášeň k partnerovi, partnerke. Iskry ako škrípajúce kolesá vzťahu. Svojím postojom, spokojnosťou a pokojom rozhoduješ, o aké iskry pôjde. Ak momentálne nevidíš výzvu, upriamujem pozornosť na tvojho otca i mužov tvojho rodu. Akí boli oni, také dedičstvo si od nich nesieš. Nesúď, súciť. Prijmi ich do svojho srdca, sú ako ty, ty si ako oni. Mantra na december: ľahúčko kráčam do spirituality.

Ryby

Ryby, o chvíľu končiaci rok bol celkovo celkom úspešným, ale potrebujem dodať, že len vtedy, ak si s ním plynul v pohode. Ak si padal do pocitov obete, obeťou okolností či svojho života sa môžeš cítiť aj teraz. Predsa len sme si poistili úspešnosť januárovou mantrou – som pevný. Pevnosť ako bezpečné hranice životom. Pevnosť ako celoročná cesta mantrami až po tú novembrovú – milujem a som milovaný. Milovať znamená mať otvorené srdce bez strachu, že bude zranené. Milujem a som milovaný – želanie všetkých znamení v horoskopovom ČAROkruhu, ty si však mal cestu vykolíkovanú mantrami. Došiel si do cieľa? Nezabudni však, že cieľ nemá konca, ideme ďalej. Pomaly, bez hlasnej trúby a bez búchania päsťami po stole. Ak sa ti niečo nedarí, prijmi teraz ako platbu za školné v minulosti. Splácaš a je to v poriadku. Navyše, pravdepodobne ti planéta Neptún ponúkla závoj, aby si príliš nevidel, ale napriek tomu ostal v pokoji. Najmä v dňoch okolo splnu, ktorý bude 8. 12. o 5.08 h v Blížencoch, sa svet môže zdať zahmlený. Nič nerieš. Nerozčuľuj sa. Prijímaj, prijímaj. Vydrž, všetko pominie, situácia sa zmení a zmena už na nov môže prísť. Pred novom ešte zimný slnovrat 21. 12. by potreboval nejaký rituál – skús napríklad v stíšení pri sviečke otvoriť sa prichádzajúcemu svetlu a tým aj novým možnostiam. Neponáhľaj sa však. Nov, ktorý bude 23. 12. o 11.17 h v Kozorožcovi, ti pripravuje úspešné dni. Je síce o chvíľu koniec roka, ale snom, túžbam či plánom sa medze nekladú. Budeš pripravený v januári a možno už teraz ti niečo vyjde. Mantra na december: pripraveným šťastie praje.

DagmaRA Sarita Poliaková

Tags: No tags

Comments are closed.