Múdrosť stromu

taoistický sprievodca plynutím života

Zunu Vesan inšpiruje a ovplyvňuje taoistická filozofia už vyše 20 rokov. Počas svojho života na horách zistila, že túto múdrosť netreba hľadať len v knihách a u ľudských učiteľov, ale že je všade navôkol nás. Jej veľkými učiteľmi taoizmu sú stromy. Svojim životom a vývojom, svojim dokonalým naladením sa na energiu Zeme i vesmíru, svojou schopnosťou prispôsobovania sa, či svojim špecifickým používaním času a priestoru, poskytujú nesmierne veľa inšpiratívnych odkazov a múdrych myšlienok.

Kniha je dialógom medzi Zunou a stromami, ktoré ju zasväcujú do taoistickej filozofie svojimi osobnými životnými skúsenosťami, ale aj myšlienkami ľudských taoistických filozofov ako Lao-c´, Lie-c´, Čuang-c´ a iných, či múdrymi výrokmi z niektorých starých čínskych lekárskych spisov. Pracuje v nej aj s niektorými výkladmi najstaršej kánonickej knihy Knihy premien I-ťing.

Kniha Múdrosť stromu sleduje vývoj energie v priebehu premien ročných období a života stromov počas nich. Má 4 základné časti (jar, leto, jeseň, zima), v ktorých obsahuje 46 kapitol (cca jedna kapitola na každý týždeň v roku). Počas nich Zuna cez reč stromov čitateľovi približuje základné taoistické myšlienky, ako jin-jang, energiu čchi, alebo wu-wej (konanie v nekonaní). Píše v nej o potrebe spomaliť, meditovať, o schopnosti pustiť a nelipnúť na ničom, o dôležitosti skutočného oddychu, o kráse nedokonalosti, či o užitočnosti neužitočného, ale aj o úcte k prírode a jej múdrosti.

Kniha je prepojená s hudbou hudobníka Maoka. Ku každej kapitole je pre účel čítanej témy špeciálne vybratá určitá jeho skladba. Tú si čitateľ môže (ale aj nemusí) nájsť cez QR kódy uvedené v knihe. Kniha tak ponúkne čítanie s hudbou, ktorá textu pomôže vytvoriť iný rozmer.
 Kniha je plnofarebná, s pevnou väzbou, je v nej 39 kaligrafií, počet strán je 240.

Čo o knihe píše prof. PhDr. Anna Hogenová, CSc.?
“ V tejto knihe sa zbieha taoizmus s kvantovou teóriou, kde každá mikročastica je súčasne na svojom mieste a aj na všetkých ostatných miestach v našom svete. Kniha je liečivá a nalaďujúca, je transcendujúca a čitateľom nastavuje zrkadlo, v ktorom nezbadáme len samých seba, ale v sebe samých sa cez ňu ukáže hĺbka toho, čo hľadáme v kozme. Je úplným darom, pretože nám vracia pokoj, vracia nás na epikurovskú tíšinu duše.”

Kde knihu nájdete?
Pokiaľ chcete podporiť priamo Zunu a nie kníhkupectvá alebo e-shopy, kúpte si knihu priamo od nej. Posielame ju na Slovensku, ale aj v Česku.
 PREDPREDAJ JE UŽ AKTÍVNY – knihu môžete objednať už teraz a držať v rukách ju budete už do 13.3. 2024.
 Cena 21,90€ (545 CZK) – objednať sa dá cez formulár nižšie.
Knihu možno kúpiť aj v bežných reťazcoch Panta Rhei alebo Martinus, ale aj iných kníhkupectvách, alebo v e-shopoch týchto kníhkupectiev, či iných knižných e-shopoch. V Čechách ju bude možné objednať napr. cez www.megaknihy.cz
Knihu môžete samozrejme kúpiť aj priamo od Zuny na jej seminároch. 

Pozývame Vás srdečne na krst knihy

13.3. 2024 o 18,00 v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici.


Moderuje Martin Nikodým.

 
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *