Pyrop

Kameň čistoty srdca a vnútorného svetla

Granát je červený, hnedý, žltý, zelený, fialový až čierny, biely mastne sklený, priehľadný až nepriehľadný krehký kameň. Kryštalizuje v kubickej štruktúre. Je kombináciou vápnika, železa, horčíka, hliníka, kremíka a kyslíku. Niekedy je v ňom aj chróm a titán. Biele a bezfarebné granáty sú veľmi vzácne.
Červené granáty sú podobné spinelu, tieto sa používajú ako náhrada rubínu. Nosieval sa v dávnych dobách ako amulet na varovanie pred blížiacim sa nebezpečenstvom. Rovnako sa nosieval ako talizman pred učarovaním a uhranutím, i ako ochrana proti čiernej mágii. Traduje sa o ňom, že svieti v tme a osvetľuje naše temné časti duše. Bol považovaný za skamenené kvapky krvi bohov. Ochraňuje priateľstvo pred narušením. Granáty boli v minulosti často používané v krízových obdobiach, napríklad po svetových vojnách.

Najohnivejší, najkrajší a zrejme aj najznámejší zo všetkých druhov granátov je vzácna odroda pyrop. Ukotvuje ducha v tele. Je to stabilizujúci kameň, ktorý nám dodáva silu, vôľu k životu a tvorivosť. Povzbudzuje nás k láske. Je výborným kameňom v kritických obdobiach. Podporuje lásku k životu, oddanosť, sexuálnu túžbu, záujem o druhého.

Aktivuje činnosť ostatných kameňov. Pomáha rozšíriť naše vedomie. Čistí negatívnu energiu čakier. Granát, vybrúsený do hranatých tvarov, prináša šťastie v obchode. Zvyšuje sebadôveru, pomáha v sebaprekonaní. Výrazne zvyšuje odolnosť, silu, odvahu uskutočniť predsavzatia. Dodáva nádej. Predstavuje rozvoj a výstavbu. Granát vzniká pri metamorfóze ílovitých hornín a má v sebe úžasnú silu odolnosti na schopnosť realizovať svoje sny. Pomáha uskutočniť naše plány, tiež zdarne prekonávať prekážky. Slúži na stabilizovanie a rovnováhu telesných rytmov.

Posilňuje krvný obeh, činnosť srdca, imunitný systém. Regeneruje celý organizmus, posilňuje srdce, prekrvuje, chráni pred málokrvnosťou. Pôsobí najviac na prvú čakru. Podporuje sexualitu. Nosí sa pri artritíde, reumatizme, pomáha pri únave, vyčerpaní a slabosti. Pôsobí antidepresívne. Pomáha pri problémoch s močovým mechúrom, ušami. Posilňuje fyzickú odolnosť, svalstvo.

Pyrop dodáva znameniu Leva vytrvalosť, silu, nové nápady a je dobrým spoločníkom, pokiaľ chce zásadne zmeniť svoj život. Podporuje tvorivé prežívanie lásky. Škorpiónom pomáha chápať krízové situácie ako skúšky a uvidieť situáciu v novom svetle. V Baranoch posilňuje radosť zo života, nadšenie, živosť a tiež vôľu a schopnosť chopiť sa iniciatívy.

Podľa feng šuej sa hodí dobre do oblasti vedenia a spirituality, ktorá je na severovýchode našich príbytkov, kde sú kvality ako stabilita, istota, podpora. Presvetľuje a aktivuje túto oblasť, dodáva jej iskru. Keď ho umiestnime na juh našich príbytkov, tak aktivuje schopnosť a odvahu zvládnuť situácie, ktoré sa nám môžu zdať nad naše sily.

Máte odvahu uskutočniť svoje sny?

Aromaterapia: škorica.

Afirmácia: S ľahkosťou ovládam svoj život a starostlivým plánovaním a koncentráciou pozornosti prekonávam všetky výzvy. Dôverujem svojim rozhodnutiam.

Mgr.Janka Porubanová
www.rajskazahrada.sk

Tags: No tags

Comments are closed.