Nová Zem

 

Nová Zem

Vidíme len to, čo sme už objavili vo svojom vnútri. Pokým nenájdeme v sebe lásku, prehliadneme aj tú, ktorá je okolo nás. Lebo ak máme v sebe len hnev či odpor, vidíme okolo seba len to zlé. 

Zlostných ľudí, nervozitu na cestách, nezmyselné pravidlá, ktoré nám zasahujú do života, mnohokrát ako demonštráciu sily tých, ktorí to svoje svetlo stratili a teraz žijú na úkor iných. 

To všetko nás zasahuje a irituje. No s láskou vo svojom vnútri vieme, že to nie je náš svet. Sme si vedomí svojho svetla. Neotrasie nami žiadny iný názor, nasledujeme svoju pravdu. Vieme, kým sme. 

Byť vo svojej sile znamená postaviť sa svojim strachom.

 

Zvedomiť, pochopiť a pustiť ich. Touto očistou si potrebuje prejsť každý z nás. Ak zvládneme svoj strach, strach iných ľudí nás už nezasiahne. Budeme mu rozumieť. No neskloníme sa pred ním.

Žijeme ako ľudské bytosti, a preto sa nás svetské veci dotýkajú. Máme právo sa hnevať a aj brániť. Keď nám vnucujú svoj pohľad na svet a diktujú, ako máme žiť. 

Keď nám chcú zobrať slobodnú vôľu a s ňou aj zodpovednosť za vlastné rozhodnutia. 

Keď siahajú na náš zdroj sily, na naše hlboké poznanie a presvedčenie. Bráňme sa v mene úcty a lásky k sebe a ľuďom, ktorí sú nám blízki. Kvôli ktorým ešte stále veríme v ľudskosť.

Dovoľme si byť rebelmi, ktorí nepokľaknú pred systémom len preto, aby mali pokoj a nemuseli vyjsť zo svojej konformnej zóny. 

Teraz je čas riskovať. Skočiť do neprebádaných vôd a veriť. Sebe a tomu, že to zvládneme. Že je a bude o nás postarané. Že k nám príde pomoc, keď sa jej otvoríme. No tie konkrétne kroky sú už na nás samých. Nikto ich za nás neurobí.

Pred časom sa mi sníval zvláštny sen. Videla som okolo seba tmavé body, ktoré som čistila, presvetľovala svetlom. Bol to starý systém, ktorý som sa snažila opraviť. No v sne sa objavilo poznanie, že nemám opravovať starý systém, ale vytvárať nový. 

Nová Zem nie je o náprave starého systému. Ten je už nefunkčný. 

Je potrebné ho nahradiť novým. Otázkou je ako. Neexistujú na to žiadne návody. No naša duša to vie. Sme predsa tvorcami!

Je potrebné zanechať všetky staré zmýšľania, čo to a to znamená, to večné delenie, hodnotenie a porovnávanie. Mať otvorené srdce a myseľ. Ako mi povedal jeden z mojich duchovných sprievodcov: 

„Zabudni na všetko, čo si sa doteraz naučila.“ 

Už chápem, čo tým mal na mysli. Nová Zem je o energiách. O poznaní zrodenom z pochopenia toho, kým sme. O nekonečnej prepojenosti, ktorej sme súčasťou. Ako nesmrteľné duše. 

Všetci chceme žiť v Novej Zemi. V tom krajšom svete plnom lásky, porozumenia, harmónie a prepojenosti. 

No Nová Zem nie je niekde mimo nás, nepríde odniekiaľ z vesmíru ako naša spása. 

Je v našom vnútri. Nosíme ju v sebe a tvoríme vo svojom srdci. Záleží len na nás, či ju v sebe rozpoznáme a budeme živiť. Svojou láskou, pozornosťou, plní dôvery a chuti tvoriť. 

Netreba na nič čakať. Nová Zem tu už je. V nás. 

Katarína Maloma Majerová

FB: Zamilovať sa do života, ktorý žijeme

Vitalita september 2021

Tags: No tags

Comments are closed.